fitness-modell-anyuka-alapfoto-kerettel

Kik indulhatnak a Fitness Modell Anyuka kategóriában?

A verseny kizárólag olyan amatőr sportoló anyukáknak szól, akik szeretnének önmaguknak és a környezetüknek bizonyítani.

Minden olyan édesanya, aki még SOSEM állt fitness színpadon, nem hivatalos fitness versenyző, nem szerepelt hivatalos fitness versenyen az első 6 helyezésben, a 2016. tavaszi Fitness Modell Anyuka versenyen az első 6 helyezésben, továbbá 2016. őszétől a Fitness Modell Anyuka versenyen nem végzett dobogós helyen.

A különböző tehetségkutató versenyek ebbe értelem szerűen nem tartoznak bele, aki ilyen versenyen indult, azoknak van lehetőségük a Fitness Modell Anyuka versenyen indulni.

A verseny nyílt, szövetségtől független, szabadidős verseny, klubból vagy egyéni indulóként lehet indulni.

 

A Fitness Modell Anyuka verseny időpontja

Minden évben két alkalommal május és október hónapban a Bodysport Kupán.

 

A versenyen való indulás feltételei

  1. Születési időpont igazolása – kategória besoroláshoz a születési időpontot hivatalos okmánnyal kell igazolni.
  2. Édesanyaság igazolása – a versenynevezéskor a gyermek születési anyakönyvi kivonatával kell igazolni.
  3. A kitöltött Nyilatkozat – a dokumentum végén találod meg, ezt kinyomtatva és kitöltve kell leadnod a nevezéskor.
  4. Nevezési díj befizetése

 

Nevezés a versenyre

Előnevezés: Az előnevezés lehetőségét a versenyre a későbbiekben a Facebook oldalamon találod majd meg.

Nevezési díj: 6.000,- (2017. tavaszától)

A helyszínen, a verseny napján is lehetőség van a regisztrációra-nevezésre, de kérjük, aki teheti, előnevezéssel gyorsítsa meg a verseny menetét.

Az előregisztrált versenyzők a verseny napján az előregisztráció igazolásával, sorban állás nélkül juthatnak be a versenyre.

A nevezési díj ellenében a Fitness Modell Anyukáknak van lehetőségük a Bodysport Kupán megrendezésre kerülő Fitness Modell Tehetségkutató és hivatalos versenyen való indulásra is. Azaz egy nevezési díjért több kategóriában is lehet indulni.

 

A Fitness Modell Anyuka verseny kategóriái

A versenyre való jelentkezésnél kormeghatározás nincs, hiszen bármilyen életkorban lehet valaki fitt és sportos.

A Fitness Modell Anyuka versenyen magassági kategória nincs, vagyis minden kategória versenyzői egyszerre mennek fel a színpadra.

A Fitness Modell Anyuka verseny kategóriái életkor alapján kerültek besorolásra.

A három kategória:

– 35 év alatti édesanyák

– 40 év alatti édesanyák

a  40 év feletti édesanyák

A születési időpontot a regisztrációnál a személyi igazolvánnyal kell igazolni, a kategória besorolásánál a verseny napjáig betöltött életévet vesszük figyelembe.

 

A versenykategória elvárásai

A bírók a csinos, fitt kinézetet fogják értékelni, a test arányait, az izmok feszességét, arányát, vagyis az elbírálási szempontok a fitness modell kategóriával megegyeznek.

A Fitness Modell Anyuka verseny esetében, ugyanúgy, ahogy a „hagyományos” fitness modell kategóriákban, itt is befolyásoló tényezők azok a genetikai adottságok, amin nem lehet változtatni sem a táplálkozással, sem az edzéssel, és a táplálék kiegészítők sem segítenek.

Ez a csontozati adottságok, a váll-derék-csípő aránya, az izmok eredési-tapadási helyei, vagy a kötőszöveti feszesség. Vagyis nem csak az étkezés, a sport, az alakformálás, illetve az akarati tényezők számítanak bele a versenyzés eredményességébe.

A Fitness Modell Anyuka kategória izomzati alapkövetelményei a hagyományos fitness modell kategóriával megegyeznek.

A megfelelő elvárási szint az arányosság és az esztétikum mellett az enyhén tagolt izomzat, feszes tónus, halványan definiált, leszálkásított testösszetétel. A túlzott izomzat, szálkásság, erezettség lepontozásra kerül.

A verseny értékelésénél a színpadi mozgást, a megjelenést, a kisugárzást is figyelik és értékelik a bírók, így a helyezésbe ez is beleszámít. A színpadi mozgásnál elsősorban a könnyed, természetes, magabiztos mozgás kerül pozitív elbírálásra, a túlzott pózolás, a kihívó viselkedés lepontozásra kerül.

 

A Fitness Modell Anyuka versenyruházata

A versenyruházat a Fitness Modell kategória versenyruházatával megegyezik, vagyis kétrészes bikiniben kell a versenyzőknek a színpadra menniük. A bikini felső részének kosár része lehet push up-os, az alsó rész azonban nem lehet cérna tanga stílusú. A versenyruházat díszítése nem feltétel, de nem számít bele az értékelésbe!

A versenycipő a hagyományos szandál, vagy alkalmi cipő, a túlzott platform, „üvegcipő” viselete szintén nem jelent előnyt.

 

A Fitness Modell Anyuka verseny díjazása

A Fitness Modell Anyuka verseny mindhárom kategória résztvevői Emléklapot kapnak.
Az I.-III. helyezettnek a győzteseknek járó kupa, érem és oklevél jár.
Emellé a dobogós helyezettek a támogatók ajándékcsomagjait kapják meg, különböző értékben.

 

A verseny menete

A versenyre vagy előregisztrációval, vagy a verseny napján, a reggeli órákban, a helyszínen is lehet regisztrálni.
A regisztrációhoz a gyermek születési anyakönyvi kivonata (vagy annak másolata), a személyi igazolvány (az életkor igazolásához a korcsoporthoz), illetve a kitöltött Nyilatkozat is szükséges (az amatőr státusz igazolásához).

A Fitness Modell Anyuka versenykategória alapállásai a fitness modell kategória alapállásaival megegyeznek, a négy alapállásban szemből, mindkét oldalról és hátulról kell megmutatni magukat a versenyzőknek. A szemből és a hátsó alapállásnál a könnyített, terpeszállásos beállást kell bemutatni.

A Fitness Modell Anyukák együtt, egyszerre mennek fel a színpadra, ahol a színpad hátterében kell megállni. Ezek után a bírók rajtszám szerint, ötösével hívják előre a versenyzőket, és a színpad előterében kell a 4 alapfordulatot elvégeznetek. Miután minden versenyző megmutatta magát az ötös csoportban, ezután a bírói összevetések következnek, azaz a megadott bíró maga elé kéri az általa meghatározott rajtszámú versenyzőket, és újra be kell majd mutatni a 4 alapállást. Addig a többi versenyző a színpad hátterében csinosan mosolyogva, kicsit pózolva áll. Amikor a bírók befejezték az értékelést, akkor a versenyzők levonulnak a színpadról, és majd az eredményhirdetésre jönnek újra vissza.
A verseny menete a fentiektől kissé eltérhet, ebben az esetben a verseny közben a felvezető bíró utasításait kell követni.

 

Nyilatkozat

a Fitness Modell Anyuka versenyen való induláshoz töltsd le az alábbi dokumentumot, töltsd ki és a verseny regisztrációjára hozd el magaddal!

Nyilatkozat letöltése:  fitness-modell-anyuka-nyilatkozat