Fitness Modell Anyuka bemutatkozó

 

Szeretettel üdvözöllek a weboldalam „Anyukás” menüjében.

Valószínűleg azért vagy itt, mert Te is Édesanya vagy, és érdekel az alakformálás, a fitness világa.

Szeretnék Neked minden infót átadni, amit a Fitness Modell Anyuka versenyzésről tudni lehet, de ha felmerülnek benned további kérdések, akkor bátran írj levelet a palatinusfitnessklub@gmail.com  címre.

leveliras

 

Honnan jött a Fitness Modell Anyuka verseny ötlete?

A Fitness Modell Anyuka verseny ötletét először Varga-Nagy Judittól-Fittanyutól hallottam. Judit fitness modell versenyzőként elhatározta, hogy bebizonyítja, hogy a gyerekvállalás mellett is lehet fitten, csinosan élni. A versenyzést természetesen a kis Zétény érkezésekor nem folytatta, amint az orvosai engedték, minden alkalmat megragadott a mozgásra. Emellett a táplálkozásra is nagy figyelmet fordított, tiszta, jó minőségű tápanyagokkal sikeresen formálta az alakját a szülés után is. Így alig 8 hónappal a kisfia megszületése után, 2013-ban újra kirobbanó formában állhatott a színpadra. . Ekkor keresett meg, hogy a segítségemmel folytassa a versenyzést a Palatinus Team színeiben.

judit-zetivel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Juditnak az anyukás verseny ötlete 2015 nyarán merült fel, ekkor említette meg nekem, de végül akkor még nem adódott lehetőség a megvalósítására.

Azonban elhatároztam, hogy ezt a nagyszerű ötletet mindenképen megvalósítom, ezért 2016 elejétől időt és fáradtságot nem sajnálva belevágtam az előkészületekbe. Több hónapos szervezés és munka után elkészült a részletes versenykiírás, az új kategória koncepciója.

Elképzelésemet 2016 májusában, a Bodysport Kupán vihettem színpadra, amiért külön köszönet Vida Zoltánnak, aki több éve egyre sikeresebben rendezi meg ezt a versenysorozatot.

 

vida-zoltannal

 

 

 

 

 

 

 

 

Kik indulhatnak a Fitness Modell Anyuka versenyen?

Olyan édesanyák indulhatnak ezen a versenyen, akik még nem álltak fitness színpadon, nem hivatalos fitness versenyzők, vagy fitness versenyen nem szerepeltek az első 6 helyezésben. A verseny kizárólag amatőr sportoló anyukáknak szól, akik szeretnének önmaguknak és a környezetüknek bizonyítani.

Ezzel a kategóriával azoknak az anyukáknak nyílik lehetőségük színpadra állni, akik nem akarnak fitness versenyzői életet élni, ugyanakkor a sport, a tudatos táplálkozás a mindennapjaik része.

Az első verseny nagy sikerrel debütált, 66 anyuka nevezett be a versenyre, és olyan színvonalas mezőny gyűlt össze, hogy nem csak a nézőknek, hanem a bíróknak is leesett az álluk.

kep-az-elso-versenyrol

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A hatalmas érdeklődésre való tekintettel a Fitness Modell Anyuka versenyt tovább bővítettem, így 2016 őszétől már három korcsoport szerint versenyezhetnek az édesanyák, 30 év alatt, 40 év alatt és 40 év feletti kategóriában.

Az első év után bebizonyosodott, hogy a család, a gyerek, és a munka mellett is megoldható a rendszeres sportolás, a tudatos táplálkozás. Ezért a Fitness Modell Anyuka verseny ezután is minden évben tavasszal és ősszel megrendezzük.

 

Miben rejlik a Fitness Modell Anyuka verseny sikere?

Egyrészt abban, hogy édesanyák is szeretnek fittek, csinosak lenni.

Ugye Te is így érzed?

Nem csak önmagad miatt fontos, hanem azért s, mert ezzel a gyerekeidnek is hiteles példát tudsz mutatni arról, hogy az egészséges életmód a mindennapok része lehet, és kell is, hogy legyen.

Másrészt abban, hogy – az édesanyák elmondása szerint-, a verseny napján újra Igazi Nő lehetsz!

Édesanyaként a család a legfontosabb, a gyereknevelés, a háztartás, a munka, és bizony a rengeteg teendő között sokszor Te szorulsz a háttérbe. Lemondasz a barátnői traccsparty-ról, mert a gyereked beteg, nem hordasz csini ruhát, mert a gyerkőccel nem fogsz magassarkúban tipegni a bevásárló kocsit tolva. Nem áldozat ez, hiszen a szeretteidért teszed, ugyanakkor néha elmerengsz azon, hogy mikor is jutott magadra egy szabad órácska, amikor nem azt hallottad folyton, hogy „Anyaaaaaaa!”

A Fitness Modell Anyuka versenyen azonban Te vagy a középpontban, Te vagy a fontos, Te állsz a színpadon!

…aztán másnap újra jön a tízórai készítés, a szétdobált játékok összepakolása, és a megszokott mindennapok.

De örök emlék marad a színpad lámpalázas izgalma, a tudat, hogy „Igen, én is képes vagyok, megcsináltam!”

igen-megcsinaltam

 

 

 

 

 

 

 

Kik azok az Édesanyák, akik a Fitness Modell Anyuka verseny első évében mindezt megtapasztalhatták, és győztesként térhettek haza?

gyoztesfalfoto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hogy alakul a Fitness Modell Anyuka verseny jövője?

2017 tavaszán újabb „anyukás” kategória megrendezésére készülünk, ez a Pro Fitness Modell Anyuka kategória lesz.

Ebben a kategóriában olyan fitness modell anyukák indulhatnak, akik aktív versenyzők, vagy olyan régi versenyzők, akik már egy ideje nem álltak színpadon.

 Ősszel pedig a Fitness Modell Anyuka Evolúciós Kupa kissé rendhagyó kategóriában is versenyezhetnek majd az édesanyák.

Ennek a kategóriának a versenyrendszere a megszokottól eltérő, mert a kétfordulós verseny első fordulója a színpadon kívül zajlik, a verseny előtt hónapokkal.

Az első forduló eredményességét az határozza meg, hogy az előregisztrációtól a verseny napjáig hány kilótól szabadult meg a versenyző édesanya.

 

További részletek, és a kategóriák részletes versenykiírását az almenüpontokban olvashatod.