Bemutatkozó 1

Palatinus Tünde vagyok, Budapesten születtem 1969. szeptember 15-én.

Schmidt Ágnesként kereszteltek meg, majd pár év múlva a családi névváltoztatás miatt már Erdősi Tündeként jártam óvodába, iskolába. Gyerekkorom óta a mozgás a sport határozza meg az életemet, hiszen szüleim a mai napig is aktívan járnak túrázni. Gyermekkoromat így a természetjárás uralta, majd belekóstoltam a lányosabb művészi torna világába is.

Általános iskola felső tagozatában már atletizáltam, hosszútávfutóként először a BLV, majd az FTC színeiben, azonban pár kismaratoni versenyen kívül sok eredményt felmutatni nem tudtam. Fel nem ívelő pályafutásomat sportsérülés, mindkét lábszár részleges vádli szakadása szakította meg. Alig egy év múlva már a küzdősportok világában találtam magam. 4 év kung-fu után, egy instruktori címet magam mögött hagyva, munkahelyváltás miatt voltam kénytelen megszakítani a küzdősportot, és kerestem egy kötetlen időben űzhető mozgásformát.

Így keveredtem a konditermek világába. Ez 1992-ben történt, és azóta sem tudtam tőle elszakadni. Olyannyira nem, hogy az egész életemet ez határozta meg, és irányította abba az irányba, amit az egészséges életmód, a tudatos életvitel határoz meg.

A 10 éves versenyzésem eredményei:
 • 2005 Trofeo due Torrei – olasz nagydíj; fitness kategória 1. helyezés
 • 2002 WFF Világbajnokság Aerobic-Athletic kategória 1. helyezés
 • 2002 IFBB Fitness EB 2. helyezés
 • 2002 IFBB Magyar Bajnokság 1. helyezés
 • 2001 IFBB Fitness VB 5. helyezés
 • 2001 IFBB Fitness MB 1. helyezés
 • 2001 Fitness Pont Kupa 1. helyezés
 • 2000 IFBB Fitness VB 7. hely
 • 2000 IFBB Fitness MB 1. helyezés
 • 1999 Osztrák Nagydíj 1. helyezés
 • 1999 IFBB Fitness EB 2. helyezés
 • 1999 IFBB Fitness Magyar Bajnok 1. helyezés
 • 1998 IFBB Pro Cseh Grand Prix 9. hely
 • 1998 IFBB Pro Francia Grand Prix 8. hely
 • 1997 IFBB Pro Dán Grand Prix 7. helyezés
 • 1997 IFBB Fitness EB 1. helyezés
 • 1997 IFBB Fitness Magyar Bajnokság 1. helyezés
 • 1996 California Fitness 11. helyezés
 • 1995 California Fitness (alakforduló 1. helyezés) 5. helyezés

A versenyzésen kívül a munkám is már ehhez a sportághoz kötött, 1994-től 1999-ig A Gorilla Wear, No Limits amerikai fitness sportruházat és a Beverly International, Optimum Nutrition, Hi–Tec Nutrition táplálék kiegészítőket forgalmazó nagykereskedést vezettem a Pro Fitness Gym-ben.1999-től 2005-ig a Pro Fitness edzőteremben dolgoztam recepciósként.

1999 óta foglalkozom versenyző felkészítéssel, mind fitness, fitness forma és testépítő kategóriákban indulnak versenyzőim, akik számos sikeres versenyt tudhatnak maguk mögött hazai és nemzetközi szinten egyaránt. 1999 és 2005 között a Pro Fitness Gym színeiben készítettem fel a versenyzőimet. 2001-ben és 2002-ben a munkásságomért az Év edzője díjjal jutalmazott a Magyar Testépítő és Fitness Szövetség. 2002-ben állami kitüntetésben részesültem, Sport Nívódíjat kaptam. 1999 óta a testépítő és fitness versenyeken bíróként is részt veszek.

2001-ben sikeresen felvételiztem a Semmelweis Egyetem Sport-, és Testnevelés Tudomány karának levelező testépítő, erőemelő, fitness szakedzői szakra, majd 2005.májusában jeles érdemjegyű diplomát vehettem át felsőfokú testépítő-fitness-erőemelő szakedzőként. Tudásomat azóta is folyamatosan bővítem, szakmai cikkeket bújok a sport, a táplálkozás, és a táplálék kiegészítők újdonságainak terén.

2005 óta nem versenyzem, különböző hazai és külföldi bemutatókon azonban egyéni és csoportos gyakorlattal azóta is felléptem.

A versenyzők felkészítése mellett versenyszervezéssel is foglalkoztam, 2003-ban és 2005-ben a Miss Bikini, valamint 2004 októberében a Musclemania Európa Bajnokság egyik fő szervezője voltam.

2005-től a MIOK József nádor szakképző iskola felnőtt képzésű, OKJ végzettséget nyújtó, testépítő – fitness edzőképző szak nappali tagozatos szaktanáraként több mint 8 szaktantárgyat tanítottam. A tanítást egy újabb felkérés miatt hagytam abba, egy konditerem kialakítására és vezetésére kértek fel 2007-ben. A Palatinus Fitness 2008 óta Kőbánya egyik legszínvonalasabb edzőterme.

A konditerem megnyitása után sem dőltem hátra. A terem szakmai vezetése mellett folyamatosan készítettem személyre szabott időszakos edzésterveket, étrendeket. A Peak német táplálék kiegészítő céggel hosszú ideje van munkakapcsolatom, 1999 óta versenyzőként a cég termékeivel készültem a versenyekre, majd a hazai kizárólagos forgalmazóval együttműködve a szakmai vezetésben nyújtottam segítséges. Számos sikeres átalakító program jelzi a Peak, és ezáltal az én munkásságomat is. Pár év kihagyás után újra elkezdtem foglalkozni versenyző felkészítéssel, előbb a Palatinus Fitness, majd a Peak színeiben.

2014 januárjától megalapítottam a Palatinus Team-et, így a versenyzőim már a saját klubom tagjaként indulhatnak a versenyeken. A Palatinus Fitness Klub keretein belül pedig ingyenes alakformáló, intervall edzésmódszerű szabadtéri edzéseket tartottam a lelkes követőimnek.  2014 nyarán a nevem a családi állapotom megváltozása miatt újabb változatott vette fel, bízom benne, hogy ez már a végleges.

A Palatinus Fitness fitnessterem kapuinak megnyitása és szakmai vezetése után 7 évvel gondoltam egy nagyot, és újabb fordulatot vittem az életembe. 2015 nyarától elköszöntem a nevemet viselő edzőteremtől, és csak a személyi edzésekkel, a versenyfelkészítéssel foglalkozom. 2016 januárjától pedig kizárólag a Fitness5 And Gym Kőbánya edzőtermében folytattam a szakmai munkásságomat.

2016-ban a versenyszervezés terén is munkálkodtam, egy világújdonságnak számító fitness kategóriát szerveztem meg a Bodysport Kupa tavaszi versenyére, a Fitness Modell Anyuka kategóriát. Nem számítottam ekkora érdeklődésre, az első versenyen 66 anyuka állt színpadra. A nagy érdeklődésre való tekintettel ősszel is megrendeztük a Fitness Modell Anyuka kategóriát, és azóta is több újdonsággal lepem meg a versenyezni vágyó, sportos, fitt édesanyákat.
Erről bővebben a Fitness Modell Anyuka menüpontban olvashatsz!

Láthatod, hogy nem szeretek a babérjaimon ülni, mindig keresem az újabb kihívásokat, mert a sport szeretete mellett az is hajt, hogy másokkal is megismertessem a mozgás, az egészséges életmód örömét. Szeretem átadni azt a szakmai és gyakorlati tapasztalatot, amit az elmúlt évtizedekben összegyűjtöttem. Ennek átadását szolgálja ez a weboldal, melyet folyamatosan bővítek, hiszen a tudás az egészség, a fitt életmód szempontjából is hatalom!