wellnes-modell-anyuka-alapfoto-kerettel

Kik indulhatnak a Wellness Modell Anyuka kategóriában?

A verseny kizárólag olyan amatőr sportoló anyukáknak szól, akik szeretnének önmaguknak és a környezetüknek bizonyítani – az indulási feltételek a Fitness Modell Anyuka kategóriában indulókkal megegyezik.
Minden olyan édesanya indulhat, aki még SOSEM állt fitness színpadon, nem hivatalos fitness versenyző, nem szerepelt hivatalos fitness versenyen az első 6 helyezésben, a 2016. tavaszi Fitness Modell Anyuka versenyen az első 6 helyezésben, továbbá a 2016. őszi Fitness Modell Anyuka versenyen nem végzett dobogós helyen.

A különböző tehetségkutató versenyek ebbe értelem szerűen nem tartoznak bele, aki ilyen versenyen indult, azoknak van lehetőségük a Fitness Modell Anyuka versenyen indulni.

A Wellness Modell Anyuka kategóriában való indulás, illetve dobogós helyezés nem zárja ki, hogy a következő szezonban a versenyző a Fitness Modell Anyuka kategóriában induljon, hiszen a kategóriák egymásra épülnek, a Fitness Modell Anyuka kategória formai elvárási szintje magasabb, mint a Wellness Modell Anyuka kategóriáé. Így a Wellness Modell Anyuka verseny dobogós helyezettjei indulhatnak a következő versenyszezonban a Fitness Modell Anyuka kategóriában.

A Wellness Modell Anyuka kategória dobogós helyezettjei azonban a következő versenyszezonban a Wellness Modell Anyuka kategóriában már nem indulhatnak!

A verseny nyílt, szövetségtől független, szabadidős verseny, klubból vagy egyéni indulóként lehet indulni.

 

A Wellness Modell Anyuka verseny időpontja

Minden évben két alkalommal május és október hónapban a Bodysport Kupán

 

A versenyen való indulás feltétele

  1. Édesanyaság igazolása – a versenynevezéskor a gyermek születési anyakönyvi kivonatával kell igazolni.
  2. A kitöltött Nyilatkozat – a dokumentum végén találod meg, ezt kinyomtatva és kitöltve kell leadnod a nevezéskor.
  3. Nevezési díj befizetése

 

Nevezés a versenyre

Előnevezés: Az előnevezés lehetőségét a versenyre a későbbiekben a Facebook oldalamon találod majd meg.
Nevezési díj: 6.000,- (2017. tavaszától)
A helyszínen, a verseny napján is lehetőség van a regisztrációra-nevezésre, de kérjük, aki teheti, előnevezéssel gyorsítsa meg a verseny menetét.

Az előregisztrált versenyzők a verseny napján az előregisztráció igazolásával, sorban állás nélkül juthatnak be a versenyre.

 

A Wellness Modell Anyuka verseny kategóriái

A versenyre való jelentkezésnél kormeghatározás nincs, hiszen bármilyen életkorban lehet valaki fitt és sportos.
A Wellness Modell Anyuka versenyen magassági és életkor szerint megosztott kategória nincs, vagyis minden versenyző egyszerre megy fel a színpadra.

 

A versenykategória elvárásai

A bírók a csinos, fitt kinézetet fogják értékelni, a test arányait, az izmok feszességét, arányát, vagyis az elbírálási alapszempontok a fitness modell kategóriával megegyeznek.

A Wellness Modell Anyuka versenyben, ahogy a „hagyományos” fitness modell kategóriákban, itt is befolyásoló tényezők azok a genetikai adottságok, amin nem lehet változtatni sem a táplálkozással, sem az edzéssel, és a táplálék kiegészítők sem segítenek. Ez a csontozati adottságok, a váll-derék-csípő aránya, az izmok eredési-tapadási helyei, vagy a kötőszöveti feszesség. Vagyis nem csak az étkezés, a sport, az alakformálás, illetve az akarati tényezők számítanak bele a versenyzés eredményességébe.

A Wellness Modell Anyuka kategória értékelési szempontjai azonban nem kívánnak meg akkora izomtömeget és szálkásságot, mint a Fitness Modell Anyuka kategória.
Az izmok csak igen enyhén különülhetnek el a váll-kar és az alsótest-comb részeken. Vagyis a vállizom nem válhat el mélyen a karizmoktól, a bicepsz és a tricepsz tagoltsága sem lehet mély, a 4 fejű combizom részei nem különülhetnek el egymástól.
A has oldalsó része lehet enyhén definiált, de a „kockás” nem, ugyanakkor lepontozásra kerül a látható zsír, a narancsbőr.

A versenykategória elvárásaitól eltérő versenyzők a szabályok szerint nem értékelhetőek pozitívan, függetlenül attól, hogy a felkészültségük magasabb szintű, mint a Wellness Modell Anyuka kategória kritériumai. Ebben az esetben célszerűbb a Fitness Modell Anyuka kategóriába nevezni.

A verseny értékelésénél a színpadi mozgást, a megjelenést, a kisugárzást is figyelik és értékelik a bírók, így a helyezésbe ez is beleszámít. A színpadi mozgásnál elsősorban a könnyed, természetes, magabiztos és nőies mozgás kerül pozitív elbírálásban, a túlzott pózolás, a kihívó viselkedés lepontozásra kerül.

A Wellness Modell Anyuka kategóriában indulóknak lehetőségük van a Fitness Modell Anyuka kategóriában való indulásra is, azonban ebben az esetben a Fitness Modell Anyuka kategóriában a kategória előírt versenyruházatát kell viselniük – bikini, magas sarkú cipő.
Érdemes szem előtt tartani, hogy a Wellness Modell Anyuka és a Fitness Modell Anyuka kategóriák formai követelményei eltérnek, vagyis aki a Wellness Anyuka kategória előírásának megfelel, az a Fitness Modell Anyuka kategóriának nem, így jó helyezés sem várható.

 

A Wellness Modell Anyuka versenyruházata

A versenyruházat a Fitness Modell kategória versenyruházatától ELTÉR!

A Wellness Modell Anyuka versenyzői sportruhában mutatják meg magukat a színpadon.

A Wellness Modell Anyuka kategória versenyruházat:

„Wellness szoknya”
Tetszőleges színű, vagy mintás. A szoknya hossza 25 cm körüli, de a feneket mindenképpen takarnia kell.
A bősége a tenisz-szoknyához hasonló, szűk szabású vagy túlzottan bő nem lehet. A derékrésznek a medencecsont magasságában, a köldök alatt kell kezdődnie. A szoknya nem lehet fodros, az aljrésznek egyenesnek kell lennie.

A wellness szoknya alatt kisnadrág viselése KÖTELEZŐ, ami nem lóghat ki a szoknya alól, de a feneket takarnia kell.
Tanga viselése a szoknya alatt nem engedélyezett!

wellness-szoknya-montazs

Sporttop
Tetszőleges színű, vagy mintás. A váll részen lehet spagetti pántos, vagy hagyományos sporttop jellegű, de a vállat nem takarhatja. A hátrészen a trikó vagy a hagyományos top fazon engedélyezett, de törekedni kell, hogy a hátizomzatot jelentősen ne takarja el. A top hosszúsága a mell alatt pár centivel végződjön, hogy a hasizmokat ne takarja el.
A sporttop alatt melltartó viselése engedélyezett.

wellness-modell-top

Zokni
Tetszőleges színű, mintájú, a hossza a bokacsont fölé nem érhet.

Edzőcipő
Tetszőleges színű, hagyományos edzőcipő. Magas szárú, emelt talpú, belső talpmagasítós, vagy emelt sarkú nem lehet.

Értelem szerűen a versenyruházat színválasztásánál érdemes a harmóniára törekedni.

 

A Wellness Modell Anyuka haj, smink és ékszerviselete, testbarnítás

A kategória sportos ruházatát figyelembe véve a smink értelem szerűen kevésbé erős, de mindenképpen erősebb a hagyományos sminknél, hiszen a színpad, az erős fények ezt megkívánják. A csillámló, csillogó smink azonban nem előnyös, hiszen akkor nincs összhangban a ruházattal.

A hajviselet tekintetében nincs megkötés, ízléses, nőies frizura javasolt.

Az ékszerek viselete nem tilos, de kizárólag a mindennapokban viselt, szolid nyaklánc, fülbevaló, karkötő vagy gyűrű engedélyezett.

A Wellness Modell Anyuka kategóriában a test barnítása a Fitness Modell Anyuka kategóriával megegyezik.

 

A Wellness Modell Anyuka verseny díjazása

A Wellness Modell Anyuka verseny mindhárom kategória résztvevői Emléklapot kapnak.
Az I.-III. helyezettnek a győzteseknek járó kupa, érem és oklevél jár.
Emellé a dobogós helyezettek a támogatók ajándékcsomagjait kapják meg, különböző értékben.


A verseny menete

A versenyre vagy előregisztrációval, vagy a verseny napján, a reggeli órákban, a helyszínen is lehet regisztrálni.
A regisztrációhoz a gyermek születési anyakönyvi kivonata (vagy annak másolata), a személyi igazolvány (az életkor igazolásához a korcsoporthoz), illetve a kitöltött Nyilatkozat is szükséges (az amatőr státusz igazolásához).

A Wellness Modell Anyuka versenykategória alapállásai a fitness modell kategória alapállásaival megegyeznek, a négy alapállásban szemből, mindkét oldalról és hátulról kell megmutatni magukat a versenyzőknek. A szemből és a hátsó alapállásnál a könnyített, terpeszállásos beállást kell bemutatni.

A Wellness Modell Anyukák együtt, egyszerre mennek fel a színpadra, ahol a színpad hátterében kell megállni. Ezek után a bírók rajtszám szerint, ötösével hívják előre a versenyzőket, és a színpad előterében kell a 4 alapfordulatot elvégeznetek. Miután minden versenyző megmutatta magát az ötös csoportban, ezután a bírói összevetések következnek, azaz a megadott bíró maga elé kéri az általa meghatározott rajtszámú versenyzőket, és újra be kell majd mutatni a 4 alapállást. Addig a többi versenyző a színpad hátterében csinosan mosolyogva, kicsit pózolva áll. Amikor a bírók befejezték az értékelést, akkor a versenyzők levonulnak a színpadról, és majd az eredményhirdetésre jönnek újra vissza.
A verseny menete a fentiektől kissé eltérhet, ebben az esetben a verseny közben a felvezető bíró utasításait kell követni.

 

Nyilatkozat

a Wellness Modell Anyuka versenyen való induláshoz töltsd le az alábbi dokumentumot, töltsd ki, és a verseny regisztrációjára hozd el magaddal!

Nyilatkozat letöltése:

Kattints ide